Vinterns första inomhusflygning i Tianshallen i Bromölla.

För 104 år sedan, alltså år 1901 delades det första Nobelpriset ut.
I år fick gick det 105e Nobelpriset i fysik till Roy J Glauber halva priset för sin forskning inom kvantfysiken, medan John L Hall och Theodor W Hänsch fick dela på återstående halvan för sina jobb inom
laserbaserad spektroskopi. Tyvärr så var det inget pris för handluns eller gummimotorflugor.

Däremot tävlades det intensivt och fem yngre juniorer såg till att det var småsaker i luften hela kvällen.

När det gäller att vrida upp en gummisnodd och trimma så att man inte krockar med tak eller väggar för ofta så lyckades Arvid Markoff bäst av juniorerna (och blev faktiskt näst bäst av alla). Arvid hade de tre bästa tiderna av fem försök med en medeltid på över 30 sekunder.

Här ser vi tävlingsledare Bengt Blomgren med Flyganvinnarna i junior- och senil- förlåt senior-klasserna.

 

När det gällde att kasta upp en träbit  luften och se hur lång tid det tog innan den ramlade ner på marken igen så lyckades Hugo Markoff få till bästa resultatet. Utan motor så blir det naturligtvis kortare tider. Tio sekunder är inte dåligt för ett så litet plan. Under intrimning och provkastning så bröts ena vingen av på mitten. Vid ett annat uppkast så kom kroppen ner först och sedan kom vingarna några sekunder efter. Så kan det gå om man krockar med gymnastikutrusning i taket. Det var tur att AirMedia i Hjärup sponsrat klubben med en testflaska snabblim. Det är ett fantastiskt lim som verkar veta precis var man har fingrarna så att droppen kan hamna där i stället för på flygplanet :-) 

Gammal är äldst - Bengt Blomgren påstod att han hade 40 sekunder med sin fluga - utom tävling förstås - det är då man får bäst resultat.

Förutom gummimotor och handlunsning så flögs det linflyg och radiostyrt. Klart är att ungdomarna med de enkla modellerna prioriterades.

Tack för ännu en trevlig helg.

 

 

Tillbaka till Hugos flygsida

Till Snobbens hemsida