Augusti 2006

Tisdagen den 1 augusti är det 4 som skolflyger med Snobben. Kvällen börjar med en stabil vind på 7,5 till 8 m/s vilket kan var lite mycket för skolflygning men vinden avtar och kvällen blir väldigt fin med bra träning.
Söndagen den 6 augusti har vi klubbmöte, HKG-tävling, korvgrillning och skolflygning på fältet.
Vi var 10 personer på mötet och ett par medlemmar till dök upp lite senare - lagom till grillningen.

En ganska stark vind från nordost blåste iväg lunsarna bakom trädet vid RC-stugan. 

Det var lite oklart vem som lovat att hålla i skolflygningen i dag men Snobben ställde snällt upp så att alla fick flyga en liten stund var.

Tisdagen den 8 augusti var ordinarie flyglärare Mats tillbaka vid dubbelkommandot.

Bengt flög med det mesta - minst 4 modeller och förberedde fredagens start på flyghelgen. Dessutom retade han upp en getingsvärm som lyckades sticka undertecknad två gånger - man kände sig som "farbror Melker".

Inga skador som inte går att laga.

Flyghelgen 11-12 augusti har en egen sida som du kommer till om du klickar vidare.
Söndagen den 13 var det skolflygning som vanligt. De två tidigare dagarnas flygningar hade tydligen skämt bort ungdomarna som ville flyga linstyrt när de inte skolflög. Inte nog med det - det fanns ett par korvar kvar så det blev till att tända grillen i dag med.

Vi fick fint besök av en veteran inom Sporten - Kurt som är välkänd av alla som varit med i traktens modellflygsammanhang sedan 40 år eller mera.

 

 

 

 

 

 

 

Det blev landningsövning för alla skolflygare i dag. Även lite busflygning i form av looping vilket var lite för bra för stackars "Lajban Recycled" som fick ett gummibandsfäste avbrutet. Med bara tre fästpunkter och hälften gummiband blev det en vansklig landning i ett stenröse. Ett par timmar med fena och stabbe så är vi igång igen.

Det verkar som att även Ulf blev nytänd - han skickade efter sin stuntmodell med 6,5 cc motor och flög en fin uppvisning.

Tisdagen den 15 augusti var vädret lika ostadigt som tidigare men det var ändå 4 som lyckades med var sitt rejäla träningspass innan regnet och snålblåsten satte in för fullt. Vi fick också en fin förevisning med en GWS E-starter av Fredrik S.
Söndagen den 20 augusti. Vädret var inte bättre än tidigare i augusti.

Det vanliga gänget med samtliga skolflygare dök upp på fältet och hoppades att regnet skulle stilla sig men flygläraren kom inte och regnet fortsatte. Vi fick i alla fall en HKG-tävling i juniorklassen och efteråt blev det en stunds bygge i vår lokal.


En del riktigt fina kast - fast det finns ju tyvärr luns-ätande träd i alla riktningar

Gårdagen var också regning fast det blev hyfsat fint på kvällen och vi hoppas att alla som hade höstflygning med kräftor fick en fin kväll.

Tisdagkvällen den 22 augusti lovade nästan uppehåll. Ett lätt regn som övergick i en kort stund med rejäl vind lugnade ner sig efter en knapp timme för att bli en riktigt fin kväll.
Det blev mycket inflygningsövningar och landningar tränade. Evert och David flög lina medan Daniel och Alex flög X-twin.

Mats körde otröttlig i både regn och uppehåll.

Lördagen den 26 augusti var det AIRSHOW på Kristianstads Airport.
Det var så häftigt att vi får ha en egen sida för det.
Söndagen den 27 augusti och jag kunde knappt bärga mig att åka ut och titta på de fina oldtimerplanen som har SM på Rinkabyfältet.

Det känns som att Oltimer-SM är mera välbesökt än vanliga friflyg-sm - jag kan ha fel - det är inte ovanligt men bilden visar bara ca en tredjedel av raden bilar och personer.

 

Tre generationer - danska modellflygare med otroligt fina modeller kommer gärna till Rinkabyfältet med SMOS. Farmor släppte och farfar drog i linan - det var inte alltid perfekt släpp och då fick vi en fin recension av var farfar nog tänkte säga ;-)

" Att man inte efter alla dessa år har lärt sig att man måste göra en trimstart först"..........

Skolflygning på eftermiddagen - efter en timmes byggövningar i lokalen.
Det började med ett par skurar men Snobben hade med sig ett linplan från 70-talet som ju går fint att flyga när det är lite fuktigt.

De senaste veckornas regn har nog gjort så att björkarna blivit en halvmeter högre ;-)
Reservflyglärare Johan trimmar reservskolplanet som fått ny stabbe sedan sist så att det är perfekt till nästa skolflygning. Det verkar som att stabben är mest utsatt bakpå planet - vi kanske skulle börja flyga med Canardmodeller?

Tisdagen den 29 augusti. Jag trodde knappast att det skulle vara möjligt att flyga i kväll med allt regn under eftermiddagen. Vi fick i alla fall klippt startfält i två riktningar på fältet och två och en halv lektion innan motorn stannade (kärvade).