Januari 2007

Tisdagen den 2 januari var årets första byggkväll och de vanliga flitiga ungdomarna med pappor dök upp för att umgås och bygga. Hugo och Daniel håller på med sina handkastglidare från Australien. Alex har monterat motor på sitt depronplan "dassalocket", nu väntar servo och radioinstallation.
Söndagen den 7 januari träffades vi på Mats fält för årets första HKG-tävling.

Alla ropar grattis till Bengt som fyller 70 år i dag.

Efter tävlingen var det 4 som flög helikopter i Centrumhuset. Det var många i bygglokalen som pratade eller byggde.

Tisdagen den 9 januari hade vi full aktivitet. Det var extra glädjande att få besök av en modellintresserad familj som kanske ökar vårt medlemsantal i år.
Söndagen den 14 januari kom det trots en väldig storm/orkan ett gäng byggare och inneflygare. Bengt meddelar att han tänker baka bullar till nästa söndag så då förväntar vi oss att lokalen ska bli proppfull ;-) Blir vi för många så får vi fika uppe i flyglokalen.
Tisdagen den 16 januari var vi några tappra byggare som träffades i lokalen - det är alltid lite att göra inför kommande innetävlingar.
Lördagen den 20 utlovades snöstorm. Snön kom på morgonen och förmiddagen men stormen väntade lyckligtvis till fram mot natten då snön smält undan från de flesta träden.  Till Tianshallen kom det som vanligt massor med ungdomar mellan 5 och 75 år. Flugantävlingen är naturligtvis det som drar mest och här kan i stort sett vem som helst komma tvåa - förstaplatsen är som vanligt vigd till proffset och ordföranden Bengt.

Bengt med Flugantävlande juniorerna.

Åskådare och  fans finns det naturligtvis. Flest fans har nog Daniel O som flyger sina stora plan obehindrat. Några loopingar blev det och snart så får gamlingarna se upp så att de inte blir nerklassade ;-)

Den 21 januari hade vi klubbmöte efter HKG-tävlingen. Det blåste hårt så det var inte så många som var beredda att offra sina plan till vindgudarna. Hugo lyckades till sist trimma om en modell så att den fick rimliga tider - vilket medförde långa hämtningar utanför fältet. Bengt har ordnat ett par innetider för de som är nybörjare och inte vill stressas av de mera erfarna inneflygarna. Som punkt övriga frågor på klubbmötet bjöds det fika med massor av semlor. Sedan så var det inneflyg i centrumhuset med de små planen och helikoptrarna i X-twin/Silverlit-klassen.
Tisdagen den 23 hade vi full byggaktivitet med 4 ungdomar och 5 vuxna.
Den 28 var nog de flesta på annat håll. Olofström hade bokat hall för inneflyg så där var säkert full rulle.

När katten är borta - och Hugo firar födelsedag .... Lånar Bengt helikoptern för en provtur.

Arvids träning blev inte av - helikoptern blev bara tröttare och tröttare.
Knappnålen i nosen förra flygningen var nog ingen bra idé - just där inne sitter batteri och radio. Vi får se om vi kan hitta ett nytt batteri att sätta in.

Den sista tisdagkvällen i januari var vi åter samlade för att bygga. 
Tre inneflygare var inne på service.
Kevin har fixat sin första FLUGA.
Alex jobbar vidare med sitt ritningsbygge i balsa och nu är kroppen på god väg.