START  INDEX TIDIGARE MÅNADER
Januari  2019 Förra månadens bilder

Året började inte så bra för modellflygandet
Inställda tåg och färjor berättades det om på radion.
Flera vindkraftverk stod stilla på grund av för höga vindar.Det kändes som att byarna med +20 m/s var extra långa så till och med skippern fick stanna i bilen i dag.

För att flyga säkert framåt så krävs minst 90 km/h av planet.


Klubbstugan hos Tre Aviatörer är inte stor
men alla får plats trots en bra uppslutning
Är det korven eller det trevliga sällskapet som lockar ut så många i blåsten.
Ingen större trängsel vid startborden alltså


Riktad med vinden gick skotten riktigt långt


Naturens egen vindmätare


Den 1 januari var ju en tisdag och då är det byggkväll i Centrumhuset Nymölla.

Full rulle, trots "söndag" i kalendern. Anders hade med sig lite godsaker från pappa, modeller byggda i början på -80! Vissa behövde lite kärlek och omsorg, små skador att laga. 30 år gammal nylon är mycket spröd!

 En "mystix", Willy Blom konstuktion, är bara att sätta i en PAW 1,5 diesel i och åka. Den har klarat alla år på pappas vind.

 

Den Genesis MKII som fick byta ägare har en OS.40FSR i nosen, och en 11x6 ser till att det går frammåt. Modellen är byggd -81, och var reservmodell på VM -82 i Oxelösund.

 

Den lilla röda "plankan" konverterades lite snabbt till el, inför Arenan i helgen. Fungerade mycket bra.

 

"Dieselråttorna" har gått hårt under sensommaren, då Perra tyckte det var kul att flyga fort. Nåja, 100 km/t gör dom, och ca 25 varv i stöten. nu har dom fått gå i vinterdvala.

 

Torbjörn har börjat på ett seriöst bygge! En Tvister, .35 stunt, profilkropp, med en Macoy.35. Tänkt att den ska flyga till sommaren.

 

Åke bygger "Stratos". en friflygande seglare på ca 2 meter. 2st ska det bli, en orginal att hänga i taket, och en med lite rc assistans.

 

Perra, Bella, Anekin, Jocke och David kom ner och satte ihop en 48" Slick 540. Elmotor i den. det ska bli Davids modell att flyga freestyle med i sommar.

 

En jätteliten Gazell, eller Flight Streak, hittades hos pappa med. Den är byggd för TeeDee 0,51 och går som en påtänd iller. Den har bara flygit 2 gånger. En ny tank och lite lagning så är den klar att flyga. 30%nitro är minimum. och 7 meter lina är lagom.

 

Fantomen heter den gröna faran. en modell som Anders flög med i slutet på -70talet. Klädd med nylon, vilket är supersprött efter många år på vinden. Den är i övrigt hel, så lite lappar på klädseln och en Webra 1,5 diesel i nosen så flyger den i sommar!

 

En liten Genesis fick jag med mig också. Gjord för en Cox TeeDee 0,51. Den är dock bara "träfärdig" och ska målas lite till innan den är klar. Jag har fått laga lite transportskador på den, men annars är den komplett.

Perra bygger Davids Skick 540. 


-- Anders Hellsén